Search
Filters
You have no items in your shopping cart.

Kamnik - Spark Blanc de Blanc - 2010

Sorry - this product is no longer available

Brut - Elegant - Vol & Rond - Krachtig & Rijk
Wineries: Chateau Kamnik
Call for pricing

Je ruikt de krachtige en rijpe geur van boterkoek, en indrukwekkende fruit en kruiden hints. Zachte bubbels is wat je proefd in deze elegante en romige parel, met biscuit in balans met fruitige en minerale hints. Completeerd door de citrus frisheid die een lange afdronk geven. 

Wijngaarden:
De wijngaard van dit druivenras is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.

Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en  tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken. 

Vinificatie:
De fermentatie van de druivenpulp wordt op de klassieke manier gedaan in een 5 ton eiken vat, met onderdompeling van de druivenstelen door middel van een hi-tech punch-down tool en pompover systeem, gevolgd door delestage onder temperatuur gecontroleerde temperatuur gecontroleerde omstandigheden. Langdurige maceratie wordt uitgevoerd ofwel het contact van de druivenschillen met de wijn om maximale extractie van anthocyanen en pylophenolen te verkrijgen. 

Wijn maken:
Deze Brut wordt gemaakt door de wijn direct na fermentatie in de fles te doen en op de méthode traditionelle te laten rijpen. Waarbij de gisting van de wijn in de fles plaatsvindt, maar liefst 48 maanden lang. Resulterend in een graangele kleur.

Rijping:
Het rijpingsproces vindt plaats in de wijnkelder onder strikte vochtigheids- en temperatuursomstandigheden. De wijn rijpt 48 maanden op de fles. 

Opslag:
Je wordt serieus beloond voor je geduld met deze parel (5-10 jaar)

 

Plaats:  Vardar River Valley Region

Druivensoort:  Chardonnay 

Serveertemperatuur: 6ºC - 9ºC

Lekker bij: Als aperatief of bij vers fruit eventueel in combinatie met chocolade. 

Je ruikt de krachtige en rijpe geur van boterkoek, en indrukwekkende fruit en kruiden hints. Zachte bubbels is wat je proefd in deze elegante en romige parel, met biscuit in balans met fruitige en minerale hints. Completeerd door de citrus frisheid die een lange afdronk geven. 

Wijngaarden:
De wijngaard van dit druivenras is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.

Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en  tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken. 

Vinificatie:
De fermentatie van de druivenpulp wordt op de klassieke manier gedaan in een 5 ton eiken vat, met onderdompeling van de druivenstelen door middel van een hi-tech punch-down tool en pompover systeem, gevolgd door delestage onder temperatuur gecontroleerde temperatuur gecontroleerde omstandigheden. Langdurige maceratie wordt uitgevoerd ofwel het contact van de druivenschillen met de wijn om maximale extractie van anthocyanen en pylophenolen te verkrijgen. 

Wijn maken:
Deze Brut wordt gemaakt door de wijn direct na fermentatie in de fles te doen en op de méthode traditionelle te laten rijpen. Waarbij de gisting van de wijn in de fles plaatsvindt, maar liefst 48 maanden lang. Resulterend in een graangele kleur.

Rijping:
Het rijpingsproces vindt plaats in de wijnkelder onder strikte vochtigheids- en temperatuursomstandigheden. De wijn rijpt 48 maanden op de fles. 

Opslag:
Je wordt serieus beloond voor je geduld met deze parel (5-10 jaar)

 

Plaats:  Vardar River Valley Region

Druivensoort:  Chardonnay 

Serveertemperatuur: 6ºC - 9ºC

Lekker bij: Als aperatief of bij vers fruit eventueel in combinatie met chocolade. 

top