Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Имако - Откријте - Каберне Совињон

Полу суво црвено вино - овошен
Винарија: Imako
€5,95 со данок
€4,95 со данок
+ -

Ова суво полусуво црвено вино од винаријата Имако е направено од сортата Кабернет Совињон. Бојата на ова вино е виолетова црвена боја и овошје управувано ароми на црвени бери овошја, црвени сливи и вишни придружени со патеки на зачини. Непцето открива цреши и црни маслинки со продолжен вкус на црвена пиперка. Средно вино со мазни танини и хармонична киселост.


Локалитет: Микрорегионска долина на Лакавица

Сорти на грозје: Карберт Совињон

Најдобро послужено на 16ºC - 18ºC

Спарување на храна: специјалитети од црвено месо, тестенини Болоњи и избор на полномасни сирења.

Ова суво полусуво црвено вино од винаријата Имако е направено од сортата Кабернет Совињон. Бојата на ова вино е виолетова црвена боја и овошје управувано ароми на црвени бери овошја, црвени сливи и вишни придружени со патеки на зачини. Непцето открива цреши и црни маслинки со продолжен вкус на црвена пиперка. Средно вино со мазни танини и хармонична киселост.


Локалитет: Микрорегионска долина на Лакавица

Сорти на грозје: Карберт Совињон

Најдобро послужено на 16ºC - 18ºC

Спарување на храна: специјалитети од црвено месо, тестенини Болоњи и избор на полномасни сирења.

Спецификации на производот
Cорта Црвено
Вкус Полу - Cува
Карактер Овошен
Карактер Зачинета
Карактер Мазна
Храна Цврсти сирења
Храна Тестенини
Храна црвено месо
Грозје Каберне Совињон
Ознаки за производ
Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Tikveš T’ga za Jug

Semi dry red wine - fruity - intense
Од €6,75 со данок

Dalvina Godsin Temjanika

Semi droge witte wijn - Bloemig - Fruitig
€11,95 со данок

Stobi Macedonian Royal Reserve Temjanika

Semi zoete wijn - Bloemig
Од €6,25 со данок

Далвина Вранец Амфора

Полу суво црвено вино
Од €6,75 со данок
top