Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Kamnik - Chardonnay Barrel Fermented

Бело вино - Целосно - Крем - Ореви
Винарија: Chateau Kamnik
€29,50 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина
6+
12+
Цена
€28,00
€26,55
+ -

Виното е добиено 100% од сортата Chardonnay, од сопствените насади на винаријата Камник. Посебноста на ова Chardonnay се должи на применетата ферментација во буриња од француски даб, со продолжен контакт на виното со финиот талог по т.н. „sur lie“ метода, како и на дополнителното 10-месечно созревање во истите. Се одликува со бледо златеста боја и кристална бистрина. Мирисот е комплексен, раскошен и елегантен, со испреплетени ароми на тропско овошје. Вкусот е кремаст, со бисквитно-путерна текстура и долг перзистентен послевкус.Виното се одликува сo исклучителна полност, хармоничност и заокруженост, и со потенцијал за повеќегодишно созревање во шише.

 

Локалитет: Скопје

Сорта: Chardonnay

Најдобро се служи 10–12°C

Алкохол: 13.5% Vol.

Комбинација со храна: Уживајте во ова вино во комбинација со сите видови на бело месо, морски плодови, риба, тестенини и одбрани сирења.

Виното е добиено 100% од сортата Chardonnay, од сопствените насади на винаријата Камник. Посебноста на ова Chardonnay се должи на применетата ферментација во буриња од француски даб, со продолжен контакт на виното со финиот талог по т.н. „sur lie“ метода, како и на дополнителното 10-месечно созревање во истите. Се одликува со бледо златеста боја и кристална бистрина. Мирисот е комплексен, раскошен и елегантен, со испреплетени ароми на тропско овошје. Вкусот е кремаст, со бисквитно-путерна текстура и долг перзистентен послевкус.Виното се одликува сo исклучителна полност, хармоничност и заокруженост, и со потенцијал за повеќегодишно созревање во шише.

 

Локалитет: Скопје

Сорта: Chardonnay

Најдобро се служи 10–12°C

Алкохол: 13.5% Vol.

Комбинација со храна: Уживајте во ова вино во комбинација со сите видови на бело месо, морски плодови, риба, тестенини и одбрани сирења.

Спецификации на производот
Cорта Бело
Вкус Сува
Карактер Целосно тело
Карактер Комплекс
Храна Риба
Храна Школка
Храна Gevogelte
Храна Свинско месо
Храна Светли сирења
Грозје Шардоне
Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Tikveš Temjanika Special Selection

Dry white wine - Floral
Од €8,95 со данок

Tikveš T’ga za Jug

Semi dry red wine - fruity - intense
Од €6,75 со данок

Tikveš Vranec

Dry red wine - Fruity intense
Од €8,95 со данок

Kamnik - Cuvée de Prestige

Сува црвено вино - Елегантно - Интензивно - Целосно и кружно
Од €26,95 со данок
top