Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Kamnik Winemakers' Selection Red

Сува црвено вино - Целосно и кружно - Зачинет - Комплекс
Винарија: Chateau Kamnik
€19,00 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина
6+
12+
Цена
€17,10
€16,20
+ -

Суво црвено вино добиено со фузија на внимателно одбрани гроздови од врвни сорти на грозје: Vranec (40%), Merlot (40%) и Carménère (20%). Виното се одликува со рубин црвена боја. Аромата е комплексна, со истакнат овошно-зачински карактер кој потсетува на зрела цреша, надополнета со дискретни поттонови на ванила. Вкусот е полн, со кадифено меки танини кои му овозможуваат на ова вино долг послевкус и капацитет за неколкугодишно созревање во шише.

 

Локалитет: Скопје

Сорта: Vranec (40%), Merlot (40%) и Carménère (20%)

Најдобро се служи 12-15°С.  

Алкохол: 155% Vol.

Комбинација со храна: Комбинирајте го ова вино со одбрани јаки сирења, италијански колбаси и разни специјалитети од месо.

Суво црвено вино добиено со фузија на внимателно одбрани гроздови од врвни сорти на грозје: Vranec (40%), Merlot (40%) и Carménère (20%). Виното се одликува со рубин црвена боја. Аромата е комплексна, со истакнат овошно-зачински карактер кој потсетува на зрела цреша, надополнета со дискретни поттонови на ванила. Вкусот е полн, со кадифено меки танини кои му овозможуваат на ова вино долг послевкус и капацитет за неколкугодишно созревање во шише.

 

Локалитет: Скопје

Сорта: Vranec (40%), Merlot (40%) и Carménère (20%)

Најдобро се служи 12-15°С.  

Алкохол: 155% Vol.

Комбинација со храна: Комбинирајте го ова вино со одбрани јаки сирења, италијански колбаси и разни специјалитети од месо.

Спецификации на производот
Cорта Црвено
Вкус Сува
Карактер Целосно тело
Карактер Зачинета
Карактер Комплекс
Храна Свинско месо
Храна игра
Храна Говедско
Храна Светли сирења
Храна Цврсти сирења
Грозје Мешави
Грозје Вранец
Грозје Merlot
Грозје Carménère
Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Венец Темјаника

Суво бело вино - свежо - цветно
€9,95 со данок

Бовин Дисан Барик

Суво црвено вино - интензивно - брилијантно
Од €26,55 со данок

Kamnik - Chardonnay Barrel Fermented

Бело вино - Целосно - Крем - Ореви
Од €26,55 со данок

Stobi Macedonian Royal Reserve Rosé

Halfzoete Rosé - Bloemig- Fruitig
Од €6,20 со данок
top