Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Kroatische wijn

 

Kroatische wijn is bij de meeste mensen nog onbekend. De vraag die veel mensen stellen is; ‘Kroatië, wordt daar wijn gemaakt?’. Jazeker! Sterker nog, het is één van de oudste wijngebieden ter wereld. De wijnbouw in het huidige Kroatië bestond al honderden jaren voor de opkomst van het Romeinse Rijk.

Kroatische wijn is enorm in opkomst. In New York zetten toprestaurants mooie wijnen op de kaart uit Istrië, Slavonië en Dalmatië. Japanners en Koreanen zijn gek op alles wat met dit prachtige mediterrane land te maken heeft. En nu begint West-Europa de kwaliteit van de karakterwijnen uit Kroatië te erkennen. Ook in Nederland en België zijn top-sommeliers en wijnschrijvers inmiddels overtuigd van de kwaliteit van Kroatische wijn. Ben jij ook al overtuigd?

 

Wijnland Kroatië


Kroatië is een land van wijngaarden. Er zijn meer dan 300 geografisch afgebakende wijndistricten. De wijngebieden in Kroatië zijn verdeeld in twee zones die klimatologisch aanzienlijk verschillen; de Kroatische binnenlanden (Kontinetalna) en de Adriatische kuststrook (Primorska).

De kuststreek omvat de gehele Kroatische kust, Istrië, Noord Dalmatië, Dalmatisch Zagora en Midden- en Zuid Dalmatië. Aan de Adriatische kust is het droog en 's zomers heet. De druiven groeien op rotsige bergen aan de kust en op de eilanden. Er groeien zowel witte als blauwe druiven, waar Mediterrane wijnen van geproduceerd worden.

De continentale wijnstreken liggen in het noord-westen (Plješivica, Prigorje, Varaždin, Međimurje, Pokuplje en Moslavina) en noord-oosten (Slavonië en Dunav). In de binnenlanden bestaat de productie vooral uit witte wijn.


 

Види како Табела Листа
Подреди по
Приказ по страна

Madirazza - Dingač

Droge rode wijn - Fruitig
€22,50 со данок

Madirazza - Plavac Mali Barrique

Droge rode wijn - Intens - complex
€17,75 со данок

Madirazza - Pošip 2015

Droge witte wijn - Kruidig - Fruitig
€17,75 со данок

Vina Carić - Jubo'v

Droge rode wijn - Rond
€17,00 со данок

Vina Carić - Plovac Ploški

Droge rode wijn - Complex
€21,25 со данок
Filter by
Добавувачи
top