Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Попов Темјаника Смолник

Суво бело вино - Интензивно, овошно, свежо, слатко - Полно тело
Винарија: Попов Винарија
€9,50 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина
6+
12+
Цена
€9,00
€8,55
+ -

 Одлично бело вино со светло жолто-зелена боја, интензивни мускатни ароми на личе, бели рози и овошни нијанси.Свежиот и хармоничн мускатен вкус е со  пријатна

 

Локалитет: Кавадарци, Смолник, Вардарска долина

Сорта: 100% Темјаника ( Мускат Фронтиган)

Најдобро се служи: 10ºC - 12ºC

Комбинација со храна: Раковиа, морски плодови, спарагус, плаво сирење, праски

 

 

 Одлично бело вино со светло жолто-зелена боја, интензивни мускатни ароми на личе, бели рози и овошни нијанси.Свежиот и хармоничн мускатен вкус е со  пријатна

 

Локалитет: Кавадарци, Смолник, Вардарска долина

Сорта: 100% Темјаника ( Мускат Фронтиган)

Најдобро се служи: 10ºC - 12ºC

Комбинација со храна: Раковиа, морски плодови, спарагус, плаво сирење, праски

 

 

Спецификации на производот
Cорта Бело
Вкус Сува
Карактер Свежи
Карактер Флорални
Карактер Овошен
Карактер Интензивно
Грозје Темјаника
Храна Аперитив
Храна Школка
Храна морска храна
Храна Светли сирења
Храна десерти
Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Tikveš T’ga za Jug

Semi dry red wine - fruity - intense
Од €6,75 со данок

Далвина Астрион Жупљанка

Суво бело вино - минерално - свежо
Од €11,25 со данок

Dalvina Godsin Temjanika

Semi droge witte wijn - Bloemig - Fruitig
€11,95 со данок

Popova Kula Kalesh

Semi droge rode wijn - Fris en Fruitig
€7,45 со данок
top