Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Трајковски - Лозова Ракија Золта

Ракија - духови
Винарија: Трајковски
€26,00 со данок
+ -

Траиковски ракија од грозје / Ракија Стара Лозова Золта, е традиционална, домашна ракија од грозје со специфичен вкус, која непречено се развива во локалниот кичевски даб „благунџи“ за време на тригодишниот период на созревање.

Ракија Стара Лозова Золта е ракија од грозје од винаријата Трајковски. Ракија е еден од најпознатите алкохолни пијалоци на Северна Македонија. Оваа традиционална, домашна ракија од грозје со специфичен вкус, која непречено се развива во локалниот кичевски даб „благунџ“ за време на тригодишниот период на созревање. Има интензивна арома на даб, мед, цимет со освежувачки белешки од лесна ванила и кафе. Покрај тоа, можете да вкусите и допир на праска и темни сливи.

 

Место: Неготино

Сорти на грозје: Ризлинг, Шардоне, Смедеревка, Каберне Совињон, Вранец и уште 2 грозје според тајниот рецепт

Храна: како аперитив со салати (како што е традиционалната македонска продажна салата) или чисто „на карпите“.

Траиковски ракија од грозје / Ракија Стара Лозова Золта, е традиционална, домашна ракија од грозје со специфичен вкус, која непречено се развива во локалниот кичевски даб „благунџи“ за време на тригодишниот период на созревање.

Ракија Стара Лозова Золта е ракија од грозје од винаријата Трајковски. Ракија е еден од најпознатите алкохолни пијалоци на Северна Македонија. Оваа традиционална, домашна ракија од грозје со специфичен вкус, која непречено се развива во локалниот кичевски даб „благунџ“ за време на тригодишниот период на созревање. Има интензивна арома на даб, мед, цимет со освежувачки белешки од лесна ванила и кафе. Покрај тоа, можете да вкусите и допир на праска и темни сливи.

 

Место: Неготино

Сорти на грозје: Ризлинг, Шардоне, Смедеревка, Каберне Совињон, Вранец и уште 2 грозје според тајниот рецепт

Храна: како аперитив со салати (како што е традиционалната македонска продажна салата) или чисто „на карпите“.

Спецификации на производот
Cорта духови
Вкус духови
Карактер Интензивно
Карактер Комплекс
Храна Аперитив
Храна Салати
Грозје Мешави
Грозје Шардоне
Грозје Смедеревка
Грозје Каберне Совињон
Грозје Вранец
Грозје Ризлинг
Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Perustija Ajvar Hot 560gr

Perustija Ajvar Hot - spread van gegrilde zoete rode puntpaprika’s en aubergines
€5,50 со данок

Tikveš T’ga za Jug

Semi dry red wine - fruity - intense
Од €6,75 со данок

Трајковски - Мастика

Мастика - Духови
€26,00 со данок

Бовин - Александар Куве

Суво црвено вино- Полно - Овошно-Пикантно
Од €11,25 со данок
top