Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Далвина Вранец Тивер

Црвено суво вино - Комплексно, Пикантно
Винарија: Dalvina
€9,95 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина
6+
12+
Цена
€9,45
€8,95
+ -

Стара сорта што се смета за локален специјалитет, која што прави суво црвено вино со уникатен вкус и карактер, силно и ефективно. Вранец на Далвина има интензивна пурпурна боја и овошна арома. Неговата цврста танинска структура обезбедува  свежина и богатство со средни нивоа на екстракција и киселост. По една или две години стареење, пурпурната боја преминува
во интензивна темно рубин и се развива посложена арома која сугерира на цимет, чоколада, црно овошје и билки. Вкусот е суптилен, кружен и полн, ја губи својата острина и развива подолга, топла завршница на цреша.

 

Локалитет: Струмица

Сорта: Вранец

Најдобро се служи: 16ºC - 18ºC

Комбинација со храна: Јагнешко, говедско, телешко, свинско, мелено и печено месо

 

 

Стара сорта што се смета за локален специјалитет, која што прави суво црвено вино со уникатен вкус и карактер, силно и ефективно. Вранец на Далвина има интензивна пурпурна боја и овошна арома. Неговата цврста танинска структура обезбедува  свежина и богатство со средни нивоа на екстракција и киселост. По една или две години стареење, пурпурната боја преминува
во интензивна темно рубин и се развива посложена арома која сугерира на цимет, чоколада, црно овошје и билки. Вкусот е суптилен, кружен и полн, ја губи својата острина и развива подолга, топла завршница на цреша.

 

Локалитет: Струмица

Сорта: Вранец

Најдобро се служи: 16ºC - 18ºC

Комбинација со храна: Јагнешко, говедско, телешко, свинско, мелено и печено месо

 

 

Ознаки за производ
top