Kies type geschenkverpakkingen:
Dingač is de meest beroemde Kroatische rode wijn in de wereld. De wijn is vernoemd naar een geografische locatie, de Dingač wijnstreek. De wijn wordt gemaakt van Plavac mali druiven, geoogst op het tijdstip waarop de druiven bijna veranderen in rozijnen.
De wijn heeft een donkere robijnrode kleur. Wanneer je de wijn in het glas laat walsen zie je de wijn mooi tranen. De smaak is fruitig met aroma’s van bramen, bosbessen, zwarte bessen en kersen vermengd met zoet en vol aroma van jam en pruimen.
Plaats: Pelješac
Druivensoort: Plavac Mali
Serveertemperatuur: 18ºC
Spijs: Rood vlees, stevige kazen en wild.
Bijzonderheden: Dingač is de eerste Kroatische wijn waarvan de productiewijze en herkomst werden beschermd onder het verdrag van Geneve van 1961.De Dingač wijnstreek ligt op de zuidelijke hellingen in het midden van het schiereiland Peljesac. De druiven groeien langs zeer steile hellingen van de Adriatische zee en vangen veel licht doordat de zon bijna loodrecht op de wijngaarden staat, maar ook door de reflectie van het zonlicht in het water. Dit heeft een grote impact op de kwaliteit van de druiven.Deze wijn heeft vele prijzen gewonnen, waaronder een bronzen medaille bij de IWC in London.
Schrijf je in en ontvang 10% korting!* *Alleen voor nieuwe abonnees en bij bestelling vanaf €50,-