Gemaakt van Areni Noir-druiven, geteeld door Trinity in de buurt van de oudste wijnproductieplaats van de wereld - 6100 jaar, heeft deze wijn subtiele notities van zwarte rijpe bessen met hints van karamel, violet en kaneel. Bewaart in Kaukasische Eikenvaten voor 6 maanden, heeft deze Areni Noir zachte, levendige fruitigheid in de mond, zachte tannines en verfrissende zuren. Het laat een fluweelachtige einde in de mond en geeft een goede lengte aan het palate.
De druiven worden in de tweede helft van oktober op de juiste rijpheid geoogst. De trossen worden ontsteeld en geplet. Na een kort proces van koude maceratie ondergaat de wijn alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks, gevolgd door een uitgebreide post-fermentatieve maceratie.
Plaats: Vayots Dzor, Armenië
Serveertemperatuur: 16ºC - 18ºC
Druivensoorten: Areni Noir
Spijs: met rood vlees, vooral lam, zachte kaas, tomaat- pasta en eend.