Zoeken
Filters
De tas is leeg :(

Kamnik Terroir Vranec Grand Reserva

Droge rode wijn - Vol & Rond - Krachtig & Rijk - Complex
Wijnmaker: Chateau Kamnik
€79,95 Incl Btw
Volume Voordeel: bij 6 flessen - 5%, bij 12 flessen -10%
Aantal
6+
12+
Prijs
€75,05
€71,10
+ -

Intens fruitig van zwarte bessen, bosbessen en pruimen met een lichte hint van mint. Extreme levendigheid in de neus. De druiven worden op een natuurlijke manier deels gedroogd aan de wijnrank. Het 20 maanden rijpingsproces in nieuwe Amerikaanse vaten zorgt voor een exceptionele volle en rijke smaak van bessenpuree met een topping van chocolade. Harmonieuze zuren, zijdezachte tannines en complex bouquet met delicate structuur geven de wijn potentie om zeer lang te bewaren.

Awards:
Decanter World Wine awards 2013 - Beste van de show voor Centraal & Oost-Europa
Decanter World Wine Awards 2013 - Gouden medaille
Gast, Kroatië 2015 - Gouden medaille

Wijngaarden:
De wijngaard is 14 jaar oud met een totaal van 1.2 hectare Vranec is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.

Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en  tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken. 

Vinificatie:
De fermentatie van de druivenpulp wordt op de klassieke manier gedaan in een 5 ton eiken vat, met onderdompeling van de druivenstelen door middel van een hi-tech punch-down tool en  pompover systeem, gevolgd door delestage onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden. Langdurige maceratie wordt uitgevoerd ofwel het contact van de druivenschillen met de wijn om maximale extractie van anthocyanen en pylophenolen te verkrijgen. 

Wijn maken:
Een droge rode wijn gemaakt van licht gedroogde Vranec druiven. De dichtheid is typerend voor dit druivenras, met een uitstekende levendigheid en prima viscociteit. De wijn heeft een donker robijnrode kleur. De druiven worden op een natuurlijke manier deels gedroogd aan de wijnrank. 

Rijping:
Het rijpingsproces vindt plaats in de wijnkelder onder strikte vochtigheids- en temperatuursomstandigheden. De wijn rijpt 20 maanden in nieuwe Amerikaanse eiken vaten. Aanbevolen wordt om de wijn te decanteren voor het schenken. Van deze wijn zijn er slechts 4650 flessen gemaakt.

Opslag:
Serieus, kan ik zo lang wachten op deze parel? (meer dan 10 jaar)

 

Plaats:  Vardar River Valley Region

Druivensoort:  Vranec

Serveertemperatuur: 16ºC - 18ºC

Lekker bij: Dry aged rundvlees, BBQ vleesspecialiteiten, met name wild in een kruidige saus of sterke kazen.

Intens fruitig van zwarte bessen, bosbessen en pruimen met een lichte hint van mint. Extreme levendigheid in de neus. De druiven worden op een natuurlijke manier deels gedroogd aan de wijnrank. Het 20 maanden rijpingsproces in nieuwe Amerikaanse vaten zorgt voor een exceptionele volle en rijke smaak van bessenpuree met een topping van chocolade. Harmonieuze zuren, zijdezachte tannines en complex bouquet met delicate structuur geven de wijn potentie om zeer lang te bewaren.

Awards:
Decanter World Wine awards 2013 - Beste van de show voor Centraal & Oost-Europa
Decanter World Wine Awards 2013 - Gouden medaille
Gast, Kroatië 2015 - Gouden medaille

Wijngaarden:
De wijngaard is 14 jaar oud met een totaal van 1.2 hectare Vranec is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.

Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en  tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken. 

Vinificatie:
De fermentatie van de druivenpulp wordt op de klassieke manier gedaan in een 5 ton eiken vat, met onderdompeling van de druivenstelen door middel van een hi-tech punch-down tool en  pompover systeem, gevolgd door delestage onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden. Langdurige maceratie wordt uitgevoerd ofwel het contact van de druivenschillen met de wijn om maximale extractie van anthocyanen en pylophenolen te verkrijgen. 

Wijn maken:
Een droge rode wijn gemaakt van licht gedroogde Vranec druiven. De dichtheid is typerend voor dit druivenras, met een uitstekende levendigheid en prima viscociteit. De wijn heeft een donker robijnrode kleur. De druiven worden op een natuurlijke manier deels gedroogd aan de wijnrank. 

Rijping:
Het rijpingsproces vindt plaats in de wijnkelder onder strikte vochtigheids- en temperatuursomstandigheden. De wijn rijpt 20 maanden in nieuwe Amerikaanse eiken vaten. Aanbevolen wordt om de wijn te decanteren voor het schenken. Van deze wijn zijn er slechts 4650 flessen gemaakt.

Opslag:
Serieus, kan ik zo lang wachten op deze parel? (meer dan 10 jaar)

 

Plaats:  Vardar River Valley Region

Druivensoort:  Vranec

Serveertemperatuur: 16ºC - 18ºC

Lekker bij: Dry aged rundvlees, BBQ vleesspecialiteiten, met name wild in een kruidige saus of sterke kazen.

Products specifications
Type wijn Rood
Soort Droog
Smaak Intens
Smaak Complex
Smaak Vol
Spijs Varkensvlees
Spijs Wild
Spijs Rundvlees
Spijs Stevige kazen
Druif Vranec
top