Zoeken
Filters
De tas is leeg :(

Dit oude ras vind zijn oorsprong in Georgië en is een van de oudste druivenrassen. In Georgië, werden kleischepen gevonden met zaden van Rkatsiteli druiven die dateren tot 3000 voor Christus.

Rkatsiteli was populair in de Sovjet-Unie vóór zijn val en op een gegeven moment voor meer de 18% van alle Sovjet-wijnproductie verantwoordelijk.  En werd gebruikt om van alles van te maken van tafelwijn naar likeuren tot Sherry-achtige versterkte wijn. Voorafgaand aan de wijnstok pull schema van president Gorbatsjov, het was misschien wel meest aangeplante witte wijn druif van de wereld. In Kakheti werd het vooral bekend om zijn zoete dessertwijnen gevormd op dezelfde wijze als port. Er waren vele pogingen om een ​​mousserende wijn uit de druif te creëren, maar het heeft van nature een hoog alcohol niveau en belet dat veelal voor een succes.

De druif wordt meestal geplant in haar ouderlijk huis van Georgië al zijn er nog steeds aanzienlijke hoeveelheden aanplant in andere Oost-Europese landen zoals Rusland, Bulgarije, Moldavië, Roemenië, Macedonië, Azerbeidzjan en Oekraïne.

De hoge zuurgraad van de druif is gevoelig voor de wijn en maakt het overdreven scherp dus wijnmakers proberen de druiven zo laat mogelijk te plukken om het suiker evenwicht en de zuurgraad maximaal te compenseren. In de meeste regio's van Oost-Europa oogst men meestal in het midden van oktober. Rkatsiteli maakt merkbare zure, evenwichtige witte wijn met kruidige en bloemige noten in de aroma.

 

Als Grid List
Filter op
Display per page

Dalvina Elegija Rkaciteli

Droge witte wijn - Fruitig - Kruidig
Vanaf €11,25 Incl Btw

Dalvina Amfora Cuvée White

Semi droge witte wijn - Fruitig - Vol
€9,00 Incl Btw

Stobi Rkaciteli

Droge witte wijn - Fruitig
€8,00 Incl Btw
Filter by
Verkoper
top