Zoeken
Filters
De tas is leeg :(

Tikves

Tivesh Winery logo

Wijnen produceren is een eeuwenlange traditie in Macedonië en de Tikvesh-regio. Sinds de tijd van het Romeinse rijk, staat Macedonië bekend om de verbazingwekkende krachtige wijnen die zij produceren met de geur van het zuiden, de smaak van liederen en gelach van de mensen die in deze regio wonen. Talloze hardwerkende en bekwame wijnbouwers uit het verleden en het heden dragen bij tot de geboorte van die lange wijnproducerende traditie van Noord-Macedonië, vooral in de regio Tikveš.

 

Het is vooral de Wijnmakerij Tikveš heeft enorm bijdrage geleverd aan het creëren, bevorderen en promoten van de traditie in het land en over de hele wereld. Het Tikves wijnhuis is de grootste wijnproducent van Macedonië en bestaat al sinds 1885.

 

De superieure wijnen zijn resultaat van de perfecte synergie van de aarde, de lucht, de zon en de beste druiven uit de Tikveš-regio. Samen met de nieuwste technologie en kennis van de wijnmeesters, trots op Tikveš en de Tikvesh-regio, die sinds 1885 het symbool is van de eeuwenlange traditie in Macedonië.

 

Aan het eind van de jaren 70 van de 20e eeuw werd de agro-combinatie van Tikveš opgericht door een aantal kleinere landbouwcoöperaties die zich hebben samengevoegd. Tikveš wordt de grootste wijnmakerij in Zuidoost-Europa. Tikveš maakt authentieke en kwalitatieve wijnen van zowel internationale als inheemse druifsoorten zoals zoals Temjanika, Smeredevka, Vranec en Kratoshija. Dit wijnhuis heeft inmiddels meer dan 50 verschillende wijnen in hun assortiment. De T'Ga Za Jug is wel één van hun bekendste wijnen gemaakt van de inheemse druif Vranec. In 1973 werd de wijn T'ga Za Jug gemaakt, ter ere van Struga Poetry Evenings. Een ster is geboren.

 

Vandaag de dag is Tikves nog steeds het meest gewaardeerde en prijswinnende wijnhuis van de Balkan.

 

Als Grid List
Filter op
Display per page

Tikveš Kratosija Crveno

Soepele rode wijn – Fruitig
€6,75 Incl Btw

Tikveš Roze Classic

Semi zoete rosé wijn – Fris
Vanaf €7,55 Incl Btw

Tikveš Smederevka Belo

Droge witte wijn – Fruitig
Vanaf €6,95 Incl Btw

Tikveš Temjanika Classic

Semi droge witte wijn – Fruitig
Vanaf €7,55 Incl Btw

Tikveš Alexandria Cuvee Rood

Droge rode wijn - Vol - Fruitig - Kruidig
Vanaf €11,85 Incl Btw

Domaine Lepovo Grand Cuvée - 2015

Droge rode wijn - Stevig - Kruidig - Complex
€46,00 Incl Btw
Filter by
Verkoper
top